Particuliere tuin in Echtenerbrug

Een achttal BTL-vestigingen bedienen onder het label Tuinstijl de particuliere markt. Eén van deze vestigingen is BTL-vestiging Joure.

Team van Buro Mien Ruys Medio april heeft Tuinstijl Joure opdracht gekregen voor de aanleg van een particuliere tuin in Echtenerbrug (gemeente Lemsterland, provincie Friesland). Buro Mien Ruys uit Amsterdam heeft het ontwerp getekend en Tuinstijl verzorgt de complete aanleg (incl. verwijdering van de oude tuinelementen zoals beplantingen en verhardingen).

Duurzame aanleg
“Op dit moment zijn wij druk bezig met de aanleg van de tuin”, geeft Tjalco de Jong (Projectleider) aan. “De terrassen bestaan uit Schellevistegels van 40 x 60 cm en de paden worden gemaakt van dikformaten die zijn vrijgekomen uit de bestaande tuin. Verder worden er diverse materialen hergebruikt. Goed voor de portemonnee én het milieu!”

Bijzonder ontwerp
Wat dit ontwerp bijzonder maakt is dat het een tuin is die in verschillende hoogtes wordt aangelegd. Aan de kant van de slaapkamers wordt een verlaging gemaakt, waardoor er meer zicht op het water komt. Verder valt op dat dichtbij de woning veel ontworpen elementen aanwezig zijn, terwijl de tuin wanneer je deze verder in loopt steeds meer opgaat in het omringende landschap.

Het bijzondere aan dit tuinontwerp is de duidelijk herkenbare stijl van Buro Mien Ruys duidelijk (stijl en materiaalkeuzes). In de komende weken kunnen de eigenaren genieten van een spannende tuin met verschillende natuurlijke elementen.